Lligams

Lligams

martes, 2 de diciembre de 2014

Recés de pregària contemplativa S. Honorat

El cap de setmana del 14-16 de novembre tingué lloc a Sant Honorat un recés de Pregària Contemplativa. Varen assistir-hi, sense comptar els membres de la comunitat, 14 persones.
Va començar el divendres 14, després del sopar, amb la presentació del recés. La majoria dels exercitants havien arribat per celebrar les vespres i l’eucaristia. En la presentació, seguint el mètode de Franz Jalics, S.I., proposem aprofundir en una forma de pregària que pretén fer conscient la presència de Jesucrist en les nostres vides. Es treballa en sessions de pregària en silenci, seguint la sistematització que Jalics en fa de la pregària de Jesús: postura, respiració, repetició constant de la invocació de Jesús... Es proposen una mitja de 6-7 hores diàries de meditació en silenci.

Durant els dos dies següents anem aprofundint en part d’aquesta metodologia (que es continuarà en els dos recessos següents): afinar la percepció, a partir de la contemplació de la natura; dirigir la percepció en vers el nostre interior, a partir d’una postura corporal correcte i de la respiració, tot centrant-nos en el “lloc del cor”. Els textos bíblics que ens guien en aquests exercicis son: Ex 3,1ss; 1 Re 19, 11-13; Mt 25,31-39; Lc 13,10-13; Mt 11,28-30). Un moment especial, l’eucaristia celebrada el dissabte a la nit.

A més de la proposta dels tres caps de setmana de recés durant aquest curs, un diumenge al mes ens reunim per fer un dia de pregària. Aquest any també hem programat uns exercicis de 8 dies, en clau de pregària contemplativa, pel mes de juliol.
                                                                                   MG

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Convertir pàgina en PDF