Lligams

Lligams

sábado, 13 de diciembre de 2014

Esdeveniments d'aquí i d'allà

1. Recés a S. Honorat

Tengué lloc el dia 11 de desembre. HI asistiren 9 congregants. Començàrem amb la pregària, com és habitual. Seguí una llarga introducció del P. Pep Amengual a propòsit del 125 aniversari de la fundació de la Congregació. Féu notar la tensió entre el fet d’establir-se a la muntanya de Randa —gens apta per a la missió—i el títol de missioners, que precisament apunta a moure’s entre la gent. 

A partir d’aquí hi hagué les oportunes reflexions sobre la necessitat d’alimentar la veta contemplativa que ha de caracteritzar els congregants. Contemplació i acció cal que quedin ben cohesionats en la unitat de vida. 

Una segona part la dirigí el P. Jaume Reynés acudint al material que ell mateix havia elaborat per a tota la Congregació: una reflexió i unes preguntes sobre la recent carta del Papa a la Vida consagrada. El títol de la carta: “alegrau-vos”. 

Després de l’exposició ens plantejà algunes preguntes per a la meditació personal —també per a la posada en comú— partint de les propostes del Papa i no menys recurrint als escrits del P. Joaquim Rosselló i les Regles. 

Una de les preguntes formulades es referien a la relació entre l’alegria bíblica i l’espiritualitat del cor, les entranyes de misericordia, la tendresa… Una altra convidava a tornar a l’alegria del moment en que un s’ha sentit mirat-escollit-cridat, tot recordant la seducció del Profeta Jeremies (20,7). Seguia una altra pregunta insistint en la diferència entre conèixer Jesús o no conèixer-lo. I així algún interrogant més per a rumiar durant més d’una hora. 

Després tenguérem temps per a la conversa amb gent de la casa. Admiràrem el progrés del jardí que amb cura cultiva —o més bé dirigeix el cultiu— el P. Barceló. Cosntatàrem que una habitació/ermita està ben equipada i en ple funcionament. Però també n’hi ha una altra de començada, a part de la coneguda com “P. Palau”. Ermites dins l’ermita, es podría titular la situació. 

Dinàrem amb bona germanor i cadascú tornà a casa seva.


2. Funeral del Sr. Guillem Janer, germà del P. Ricard

Es celebrà dia 12 horabaixa a l’Església castrense de Sta. Margarita, a Palma. De la comunitat concelebraren els PP. Toni Vallespir i Manuel Soler. De La Real, els PP. Josep Amengual i Miquel Darder. De Palma, el P. Jaume Reynés. També tres preveres diocesans. Volgueren fer-s’hi presents dues monges franciscanes de la comunitat de Lluc. 

El P. Ricard presidí l’Eucaristia. Bona part de l’homilia consistí a llegir una emotiva carta del seu germà escrita 48 anys enrere. Deixava entreveure les seves inquietuds, els criteris cristians que el guiaven sense subterfugis. El difunt tenia gairebé 90 anys i havia estat coronel. Els últims anys patí d’una seriosa malaltia.

L’Església castrense és d’un gòtic molt antic i digne d’admiració. Estava ben plena. El condol es retardà notablement degut a la gran quantitat d’amics i coneguts que volgueren saludar els familiars més propers.

3. Fira de Nadal a Lluc

L’any 2011 va tenir lloc per primera vegada la Fira de Nadal a Lluc. Des d’aleshores la participació ha estat ben notable. La d’enguany (13/14 i 20/21 de desembre) ja es posa en funcionament per quarta vegada. 

Els productes que es poden contemplar són d’artesania més o menys vinculada amb el Nadal o l’hivern. També hi ha, naturalment, figures i ornaments varis pel Betlem. El temps sembla que ajudarà a curiosejar per les parades i a conversar per la plaça. 

Hi ha atractius complementaris a la fira. Visites al museu, al jardí botànic, al parc infantil (petit Lluc) i les passejades per l’entorn on la gent admira les roques de formes capritxoses, la vegetació espessa i les vistes que brinden les muntanyes de la serra.
MSP

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Convertir pàgina en PDF