Lligams

Lligams

lunes, 8 de diciembre de 2014

Més sobre "miradas con corazón".

Amb el lema: "Miradas con corazón" s'inaugurà el passat dijous dia 4 de desembre una exposició de fotos de Ruanda i Camerun pel fotògraf Antoni Cano al Gran Hotel de la Caixa (Caixaforum) que romandrà oberta fins el dia 10.

L'exposició està composta per 20 fotografies en blanc i negra en el qual les mirades dels protagonistes sembla que no sols miren, sinó que també parlem i escolten.

La citada exposició vol ser una mostra del compromís social que dur a terme la Procura de Missions Sagrats Cors en els països citat a més a més d'Argentina i Santo Domingo. Els seus organitzadors amb aquesta exposició fotogràfica volen reafirmar i testimoniar el seu compromís solidari amb els més desvalguts del nostre món.

El fotògraf, Antoni Canon, ha sabut cercar aquelles cares d'infants i adults que transmeten alegria i esperança més enllà de les dificultats i entrebancs de la duresa de les seves vides. També ha sabut cercar aquelles manifestacions culturals i religioses d'aquests països que lluiten per sobreviure i sortir de la seva pobresa.

Entre el public que assistí a la inauguració es comentava, sobretot, l'expressió de les cares i la mirada dels infants. Són cares carregades de vida que contagien pau, serenor i agraïment. Com si just amb la mirada et volguessin transmetre tota la seva interioritat. Són mirades fetes amb el cor! Mirades que valoren l'esforç de molts dels col·laboradors de la Procura de Missions Sagrats Cors que no escatimen temps ni esforços per ajudar-lis a viure amb més dignitat.

La realitat social de Ruanda i Camerun no és fàcil ja que la política econòmica difícilment afavoreix als pobres. Ells solen ser el resultat de la injustícia i la corrupció dels seus governats. No podem menysprear la realitat d'Africa ja que és el continent oblidat pels que governen el nostre món. 

Entre els assistents a l'exposició hi havia un bon grupet de Missioners dels Sagrats Cors. Un d'ells procedent de la República del Congo que ha vengut a Mallorca per acabar els seus estudis teològics i els altres procedents de Mallorca. Alguns han desenvolupat la seva tasca missionera a Ruanda i Camerun.

El gerent de la Procura, en Toni Moreno agraí l'esforç de les diverses entitats i col·laboradors que han fet possible aquesta exposició, convidant a tots els presents a ser solidaris amb aquesta entitat per tal que pugi continuar la seva tasca i la seva missió a favor dels pobres i de la formació de nous missioners natius.         Miquel Mascaró

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Convertir pàgina en PDF