Lligams

Lligams

lunes, 2 de febrero de 2015

Una novel.la que transcorre per paratges lluquers

El passat dissabte dia 31 de gener, el Pare Miquel de la comunitat de Sant Honorat, participà de la presentació del llibre de l'autor Joan Gelabert que titulà Bosc Sagrat al seu poble natal de sa Pobla.

El llibre és una novel·la que presenta al poeta Joan Sindic que viu al Santuari de Lluc i des de la finestra del porxet numero 7 contempla el món amb els seus esdeveniments socials, polítics, culturals i religiosos.

El poeta Sindic és presentat com un cercador de la llum. Com un peregrí que cerca espais de contemplació per escoltar el seu cor. La pau del Santuari de Lluc és la que ha elegida per fer aquest "viatge" per la seva interioritat per trobar aquell consol espiritual que li assereni el cor i l'ànima. Experimenta que la pau, la bellesa i l'harmonia que descobreix a la Serra de tramuntana li assadollen les seves lluites interiors. 

Tot el llibre, que són més de 300 pàgines, és un itinerari d'un peregrí que cerca la veritat. Descobreix que la veritat no és exclusiva de cap tradició religiosa, com tampoc el monopoli de cap grup social ni polític, sinó que es constituït entre tots. Per això el poeta s'identificarà amb la llibertat dels fills de Déu allunyant-se de tot dogmatisme espiritual, social i polític.

Sorprèn veure com l'autor presenta al protagonista de la novel·la assegut a la plaça dels peregrins de Lluc amb diversos pensadors i místics de la nostra historia. Entre altres destacam a Hegel,, Wittgenstein, Habernas, Gadamer i al beat Ramon Llull. El motiu de la trobada és parlar d'aquelles coses que poden humanitzar el nostre món. Llull és el personatge a destacar en aquest diàleg no sols per la seva saviesa intel·lectual, sinó també per la seva experiència espiritual. Llull donarà nom a cada esdeveniment i romandrà en silenci davant el mal, la violència, la corrupció i la mort. Mentre que els altres cercaran donaran argument fruit del discurs mental.

Tant de bo que així com a la novel·la Ramon Llull és el qui té una paraula d'esperança que asserena el cor, també en aquest temps que, celebram el seu 700 aniversari de la seva mort,  tenguem raons per lluitar i conrear la nostra cultura, així com també poder dir com ell que Jesús és el nostre Amat. - Miquel Mascaró, msscc

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Convertir pàgina en PDF