Lligams

Lligams

martes, 17 de febrero de 2015

Muntanyes, catequistes, malalts, carismes...

 Nyakayaga, 16 de febrer de 2015

Benvolguts amics i amigues de Lligams

Salutacions cordials des de Nyakayaga, un poble situat a l'est del país a on la congregació té la tasca d'animar una parròquia que té una població de més de cinc mil habitants. Són tres els missioners dels Sagrats Cors que hi treballen. També atenen vuit centres d'atenció pastoral; volem dir, unes sucursals situades entre les muntanyes a on la gent assisteix per la celebració dels sagraments i per alguna ajuda social.

A més a més d'aquesta parròquia, la congregació anima la de Kiziguro i la casa de formació de Butare a on hi resideixen els futurs missioners.

El motiu de la visita a aquesta comunitat, és la d'acompanyar i animar a la comunitat religiosa en les seves tasques comunitàries, pastorals i d'acompanyar-les a dur a terme els objectius que ens marcà el passat Capítol General.

M'alegra veure com la Congregació ha sabut encarnat el carisma del P. Joaquim Rosselló, el nostre Fundador, a Ruanda. La predicació dels missioners arranca del principi que Déu és amor. La imatge que millor representa aquest amor són els Sagrats Cors. Aquest és el principi evangèlic que mou i orienta les seves vides i el fonament de la seva pastoral.

Durant el temps que ha durat la Visita en aquesta comunitat hem tengut l'oportunitat de visitar diverses comunitats rurals així com també alguns malats. Per arribar-hi és necessari una moto ja que difícilment un cotxe pot arribar-hi; estan situades entre muntanyes, totes elles verdes amb una exuberant vegetació. La majoria d'elles són pobres i mancades de recursos, però això no minva la seva capacitat d'acollida a qualsevol visitant.

Els malalts que visitàrem eren persones majors que valorar profundament la nostra visita. De seguida demanaven pels missioners de la Congregació que iniciaren aquests comunitats. Recordaven els seus noms i inclús contaven alguns dels seus trets com construir alguna església, capella, centre social. No sabien con agrair la feina feta i la que duen a terme la comunitat que actualment aten a la parròquia i les diverses sucursals parroquial.

També a yakayaga hem tengut l'oportunitat de reunir-nos amb els animadors i catequistes d'aquestes comunitats. Ja que els missioners no podem arribar atendre totes les necessitats de cada comunitat rural, els catequistes o animadors són els que fan de pont amb els missioners. D'aquesta manera es dur a terme la Missió Compartida que és un dels reptes més necessari del nostre temps.

També hem observat l'agraïment manifestat per l'ajuda social que els ha arribat des de Mallorca per mitjà de la Fundació Concòrdia. Són diversos els projectes que han ajudat a dignificar i donar més qualitat a la seva vida. Ens comunicaven que agraíssim la solidaritat de tantes persones que en la distància els ajuden. La solidaritat és un dels signes més evangèlics que necessita en nostre món. Estam saturats de paraules, però no de gest que ajudin als més pobres a recuperar la seva dignitat com a persones i com a fills de Déu.

La visita del Visitador General continua per altres comunitat, la pròxima serà la de Butare, lloc a on hi viu la comunitat de novicis que s'estan preparant per ser Missioners del Sagrats Cors.

Atentament, Miquel Mascaró


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Convertir pàgina en PDF