Lligams

Lligams

miércoles, 14 de enero de 2015

Des de S. Honorat

Un diàleg per a la Pau fet a Londres

Amb el títol “Un diálogo para la paz”, la Casa del Tibet de Barcelona i la Casa del Tibet de Londres organitzaren un seminari en la capital britànica on vaig poder participar-hi, encara que la convidada fou a darrera hora ja que el coordinador d'un dels tallers no hi podia assistir per malaltia.

El seminari durà tres dies, del 7 al 9 de gener, i tenia per objectiu reflexionar sobre l'educació en una cultura de la pau. Les religions, en aquest àmbit, hi tenen una gran presència i responsabilitat, i per això la UNESCO dóna suport a aquests tipus d'activitats formatives dirigides a la construcció d'una societat més pacífica.

Diversos foren els conferenciants i, entre d'altres, cal esmentar la monja budista catalana Jamyang Wangno, qui destacà la necessitat d'educar per la pau en el món escolar. “Entre tots hem de fer possible una cultura on la pau es palpi”, s'expressà amb força. Feu esment, així mateix, als fonamentalismes que hi ha en algunes religions i que provoquen morts innocents, en referència als atemptats de París.

També presentaren les seves argumentacions pacifistes el jesuïta Juan Macià i una religiosa cristiana catòlica. Ambdós reivindicaren la necessitat d'una aposta convençuda per educar per a la pau des de la infància. La religiosa benedictina presentà programes concrets i experiències viscudes a Barcelona i a altres indrets del món.


La meva participació fou la d'animar un dels sis tallers organitzats. Vaig presentar el treball que fa uns mesos vaig defensar a l'Iscreb de Barcelona, Buda i Jesús, dos mestres del desvetllament espiritual. Malgrat ser molt ràpida la preparació del tema, vaig experimentar que els 24 participants al taller -cristians i budistes- pogueren descobrir la intensitat, la força i el compromís de Buda i de Jesús amb el tema de la pau. Ambdós són referents autoritzats que fomentaren una cultura per la pau i mostraren camins envers la no violència.

La majoria dels participants al seminari eren llatins, tot i que també n'hi havia de Dinamarca, de Franca i d'Anglaterra. Malgrat que en algunes ocasions la llengua pot ser un problema i dificultar la comunicació, quan es respira i es viu “la mística del cor” tot es fa més intel·ligible i la comunicació és molt més senzilla.

El coordinador del seminari anuncià que el pròxim seminari serà en un país de frontera, a Turquia.     Miquel Mascaró

El Bisbe i els "Cursillistes" a S. Honorat

Ja sabem que el grup dels cursillistes té un vincle molt especial amb la comunitat de l’Ermita de Sant Honorat perquè a més a més de Cala Figuera, aquí a sant Honorat hi ha arrels de la seva fundació. Per això Sant Honorat no és pot deslligar de la seva història fundacional. Ja que a any 1949, precisament els dies 7 fins al 10 de gener, tengué lloc el sisè curset a l'ermita d’aquest moviment universal creat pel laic Eduard Bonnín. 

La presencia del Bisbe a Sant Honorat el passat dissabte dia 9 de gener tenia per objectiu celebrar una missa amb els cursillistes, així com descobrir i beneir una nova placa que restitueix alguns errors històrics. D'aquesta manera s'evitaran errors que tendeixen a la confusió de la seva ordre d'enumeració 


La participació de cursillistes ha estat nombrosa. Més d'un centenar es volgueren fer present en aquest acte tan significatiu. 


En la participació de l'Eucaristia el Sr Bisbe destacà la universalitat dels cursillos, així com la seva petjada laïcal i eclesial. A més a més del Bisbe participarem de l'eucaristia el Mn Jaume Mas de la parròquia de Binissalem i el diaca Hippolyte Voka. 

Aquest mateix dia a la Sala de Meditació el Pare Miquel donava un taller sobre Jesús i Buda, dos Mestres de desvetllament espiritual. L'objectiu del taller era presentar com aquests dos mestres de la interioritat podem ajudar al desvetllament d'una vida centrada en Déu, malgrat siguin per camins i mètodes prou diferents.  - Hippolyte Voka



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Convertir pàgina en PDF