Lligams

Lligams

sábado, 8 de noviembre de 2014

Projectes pel nou curs 2014-2015

El passat dijous 29 d’octubre, tinguérem al monestir de La Real la primera trobada de Formació Permanent, que feim cada mes. En aquesta nova etapa, el Consell de la Delegació estarà format per: P. Josep Amengual, Delegat. Consellers, els superiors de les 4 comunitats mallorquines: P. Miquel Mascaró (Sant Honorat), P. Antoni Vallespir (Lluc), P. Gabriel Seguí (La Real), P. Jaume Reynés (Palma). Administrador, P. Manuel Soler. Secretari, P. Jaume Reynés. Encarregats de comunicació: PP. M. Soler i J. Reynés. Arxiver: Diaca Hippolyte Voka.
Com a primers eines pel nou curs, començàrem aprovant l’Agenda de la Delegació, que podeu veure en el calendari d’aquest blog (abaix a l’esquerra).

Ens dedicàrem després al Projecte de Delegació, que té dues partes: A) Projecte del 125 Aniversari de la Fundació. B) Línies d’Acció suggerides al XIXè Capítol General.

EL PROJECTE per el 125 aniversari de la Fundació MSSCC (17 AGOST 2015) està enllestit.

OBJECTIU GENERAL Redescobrir la incidència del P. Joaquim Rosselló dins l’Església del seu temps per a presentar la seva figura i significat als congregants d’avui, al clergat diocesà, als religiosos i religioses, al laïcat que col·labora amb nosaltres.

“Sentimos que ha sido el Espíritu quien nos ha reunido como Comunidad Capitular, nos ha regenerado y nos ha hecho nacer de nuevo. Ahora nos envía a nuestras Comunidades para dar testimonio del Resucitado desde el carisma y la espiritualidad heredados del Venerable P. Joaquim Rosselló. Creemos firmemente que el pequeño grano de mostaza del cual hablaba el P. Fundador contiene un germen de vida que seguirá dando abundantes frutos” (Mensaje Final del XIX Capítulo General, 2014).

OBJECTIU 1 Per a tots els congregants:

1.1 Dos recessos (ADVENT, 11 Desembre 2014 per congregants i QUARESMA, 21 Març 2015 per congregants i laics) sobre les Cartes per l’Any de la Vida Consagrada, llegides des del nostre carisma. (Organitza: Escola Formació Joaquim Rosselló).

1.2 Publicació d’un monogràfic d’estudis fets amb motiu del Centenari del Fundador (probablement a la Revista COMUNICACIÓ del CETEM; organitza l’Escola Formació Joaquim Rosselló i coordina P. G. Seguí).

1.3 Oferir una Setmana d’Exercicis Espirituals a Sant Honorat, lloc de la fundació (10-14 d’Agost). (Organitza Escola Formació Joaquim Rosselló i comunitat de Sant Honorat).

1.4 Aprofitar les ordenacions del G. Hippolyte VOKA NDOMANUENO (diaconal, 20 Desembre 2014 i presbiteral, a confirmar, 12 Abril 2015) per a celebrar l’arrelament a altres cultures. Suggerir que ho facin també a les altres Delegacions, que preparen altres ordenacions.

1.5 Oferir un III curs sobre la re-lectura del carisma des dels llocs fundacionals per a congregants joves, formadors i altres congregants. (L’Escola Fomació Joaquim Rosselló s’ofereix per organitzar-lo al Secretariat de Formació, que l’hauria de convocar, de manera presencial o virtual)

OBJECTIU 2 Pels Laics Missioners i col·laboradors de les nostres obres:

2.1 Oferir visites guiades a l’ermita de Sant Honorat, amb reflexió sobre l’aconteixement (Organitza: Comunitat de Sant Honorat).

2.2 Oferir al Secretariat de Laics Missioners un material d’estudi “Cómo ser discípulos de Jesús en la espiritualidad de MSSCC” (10 temes). (Organitza: Escola Fomació Joaquim Rosselló).

2.3 Oferir-los participar en alguns moments de pregària de la Delegació (Vigília amb motiu de l’aniversari de la mort i de l’ordenació diaconal de H. Voka 19-20 Desembre; recés amb els congregants 21 Març; Ordenació presbiteral de H. Voka, 12 Abril; participación en la festa litúrgica dels màrtirs, 21 Juliol; en la setmana d’Exercicis Espirituals (13-14 Agost) i celebració del 125 Aniversari (17 Agost).

OBJECTIU 3 Pels preveres diocesans

3.1 Oferir-los el monogràfic de la revista COMUNICACIÓ del CETEM i exemplars de les biografies.

3.2 Organitzar una trobada de presentació i diàleg sobre la nostra Congregació.

OBJECTIU 4 Pels religiosos i religioses

4.1 Convidar a les Missioneres SSCC a reflexionar sobre la resposta que dóna l’Espiritualitat dels SSCC al nostre temps.

4.2 Convidar als franciscanes i franciscans a reflexionar sobre l’Any Ramon Llull vist des dels nostres carismes.

N.B. La segon part del Projecte Delegacional referit a les Línies d’Acció queda per una pròxima reunió.

                                                                                                                                              (JRM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Convertir pàgina en PDF