Darreres notícies del Santuari
La Font Coberta necessita amb urgència una remodelació de les parets, una bona ma de pintura i tornar escriure la poesia -sembla que de Costa i Llobera- que parla de l'aigua d'aquesta font i en demana a la Mare de Déu una altra encara més valuosa. L'experta de la conselleria de Mallorca en aquestes qüestions, Aina Serrano, ha vingut a veure quins plans es poden fer per a la restauració. Sembla que aviat es començarà la feina. I també es farà un esforç per acabar les obres del molí, començades anys enrere.
A la font coberta hi ha una inscripció que es mantindrà i
que, amb ortografia encara no normalitzada, diu així:
Grans
mercès d’aquesta aygo ¡O Reyna y Mare!
Amb
qu’apagau la set tan dolçament;
Dins
nostros cors feyshi brollar desd’ara
L’aygo
de vida eeterna sempre clara,
Que
hi broll eternament
Es discuteix si és d'en Costa i Llobera, com sosté entre altres el P. Ramon Ballester o de Mossèn Antoni Alcover, com suggerí el P. Rafael Juan Mestre.
Una vegada signat el conveni entre la Universitat Balear i el Santuari de Lluc, ara s’ha anomenat una comissió de seguiment. La compondrán dos membres de la UIB: la Vicerectora de cultura Mª Antònia Fornés i el profesor Pere Fullana. De part del santuari, els PP. Manuel Soler i Ramon Ballester.
L’equip que es reuneix cada dilluns per dinamitzar i organitzar les tasques del santuari demana tenir alguns moments de formació i més endavant alguna conversa o recés. En principi el llibre de referència serà el del P. Manuel, Jesús el cor humà de Déu.
El Patronat de la Fundació Lluc es va reunir dimecres dia 12 de novembre. La suma que el santuari va invertir per arreglar les desfetes del cap de fibló, procedent del Patronat, no caldrà tornar-la a la Fundació. Endemés, el Govern Balear aportarà 60.000 euros i el Consell de Mallorca 25.000. Els altres 10.000 procediran del fons propis de la Fundació.
Amb aquest pressupost de 95.000 euros per a l’any 2015 es vol començar a cobrir l'ampli espai de l’acolliment, tasca que es farà per etapes. També es compraran instruments musicals per als blauets i es reforçárà l’aillament de l’edifici dels escolans per tal de que la calefacció sigui més eficient.
La reunió del patronat de la fundació la presidí el bisbe de Mallorca, Xavier Salinas. Hi assistiren per part de la Congregació els PP. Antoni Vallespir, Josep Amengual i Ricard Janer. També hi foren presents, el Vicari General de la Diòcesi, Antoni Vera; el vicepresident del Govern, Antonio Gómez i el vicepresident del Consell de Mallorca, Joan Rotger.
Manuel Soler Palà, msscc
El dia a dia de la Comunitat de Palma
Sabem que la casa de Ciutat està destinada a cuidar els malalts i ancians. Ho ha organitzat amb cura el P. Jaume Reynés, superior i administrador. Tenim dos infermers: un per les cinc jornades laborals i un altre pels dissabtes i diumenges. Tenim el Dr. Joaquim Domínguez que gratuïtament s’ha ofert a fer un seguiment del qui el necessiti i passa cada parell de setmanes.
Treballs de la Comunitat. Aquesta atén al culte amb dues misses diàries. En les solemnitats de Nadal i Setmana Santa contam amb la col·laboració d’un grup de cantors del cor del G. Miquel Vidal.
El P. Reynés fa escola a l’Institut Superior de Ciències religioses. El P. Llorens dirigeix el cor de La Real que canta en els funerals. També acompanya el cor de la parròquia de la Santa Pagesa i temporalment diu missa a la clínica Planas.
Pregària comunitària. Els que podem resam les Laudes al matí i la Sexta abans de dinar. Després d’ella ens llegeixen un follet damunt la vida religiosa, segons l’esperit del Evangelli Gaudium. Els divendres tenim la Lectio divina en la capella del Santissim de l’església. Està oberta als fidels que hi vulguin participar.
Esperit comunitari. Els dijous tenim reunió. On es parla dels problemes, de les noticies, dels projectes i decisions a prendre. Cada u expressa lliurament el seu punt de vista. En les menjades es viu ambient de joia i distensió.
Per acabar, feim el possible per dur a terme les orientacions del Capítol i anam aconseguint el que el Fundador desitjava. Ens estimam i ens sentim estimats.
Rafel Carbonell, msscc
- El P. Miquel Mascaró es troba per Buenos Aires amb motiu de la construcció que la Procura de Missions de la Congregació ha dut a terme a la perifèria de la ciutat. Per més endavant ha promès una crònica i les corresponents imatges.
- Estam esperant notícies de les cases de La Real i de S. Honorat. En aquesta darrera hi ha tot un equip encarregat. Doncs... per feina! A La Real hi ha escriptors prolífics. Que no sigui dit!
Gràcies per les informacions. Recuperem la cordialitat. Per cert arran d'escriure noves, em deia un conegut que un col·lega comú tenia la virtut de dir sempre el que pensava, encara que fos dur amb el qui tenia davant. Un altre conegut, em deia quan li vaig comentar, que potser fóra bo que el col·lega alguna vegada escrivís el que pensa. Curiós, no?
ResponderEliminar