Lligams

Lligams

viernes, 15 de mayo de 2015

Recés a S. Honorat

El dia 14 de maig hi havia un recés programat a S. Honorat. I, poc a poc, arribà el personal a la casa. Gens malament estava el nombre dels que ens juntàrem: cinc de S. Gaietà, quatre de La Real, tres de S. Honorat  i dos de Lluc. També es féu present el P. Sion Fullana que treballa a Ariany, però està adscrit a S. Honorat i el Visitador General, P. Emili. 

Un bon ambient, un bon paisatge. Les preguntes sobre la salut ja són inevitables a aquestes altures. Uns s'hi entretenen més en les respostes, altres contesten de manera més genèrica. Sigui dit entre parèntesi, convé saber distingir quan la pregunta és una mena de salutació i quan realment l'objectiu es proposa de saber com es troba, en detall, l'interlocutor. Un sentit, encara no gaire definit, però existent per a la majoria, permet de copsar la intenció de la pregunta.   

El P. Emili Velasco va presentar un article de José Cristo Rey Garcia, claretià, titulat: "Cinco expectativas para el año de la Vida Consagrada". Les expectatives es desgranaven amb els següents subtítuls: ¿Dónde están los religiosos, allí hay alegría", "Despertad el mundo", "Expertos en comunión", "Hacia todo el mundo y sus periferias", "Con respuestas creativas e innovadoras".



Positiva va ser la impressió de l'escrit. Després el meditàrem una bona estona per finalment fer participants als altres de les pròpies reflexions i sentiments. Per facilitar la digestió del material s'havia repartit una plantilla amb algunes preguntes.

Un bon nombre dels assistents van compartir idees, reflexions i sentiments. El tema entorn al qual es feren més suggeriments i comentaris fou el de l'alegria en els religiosos. A partir de la carta del vaticà sobre la vida consagrada per enguany, s'abundà en la necessitat de viure interiorment alegres. Una alegria profunda, no necessariament superficial o de somriures artificiosos. I és que una religiós incapaç de viure amb goig gairebé és una negació de la resurrecció de Jesús. I certament no convida ningú del seu entorn a apuntar-se a la tasca d'evangelització que diu fer. Això malgrat els contratemps de salut i l'envelliment del col.lectiu que conformen els religiosos i religioses, 

Abans de dinar el P. Josep Amengual, Delegat, ens parlà de les darreres activitats dutes a terme per la Fundació Concòrdia. També anuncià un recés a S. Honorat amb els Laics Missioners que desitgen tornar revitalitzar els grups. Les passades setmanes ja varen ser convocats a La Real el P. Delegat els informà sobre els plans al respecte. Tendrà lloc el dia 22 del mes present.

Una altra informació versà entorn de la diada de la família que habitualment es celebra a Lluc a principis de Juny. Enguany serà dia 7 del proper mes. Coincideix amb les noces d'or dels PP. Jaume Reynés i Ramon Ballester. Ja abans, dia 28 de maig, també la diòcesi reunirà els preveres i farà un homenatge als que compleixen 25 i 50 anys de'ordenació. 

Com és natural, el dematí i el recés desembocaren en el menjador. Dinàrem mentre uns i altres dialogaven animadament. En aquestes trobades sovint hom s'assabenta de coses ignorades relatives als germans de Congregació. Coses que sempre són importants per persones que fan un mateix camí i volen tenir un mateix cor i una sola ànima, per fer referència al llibre dels Apòstols.     

Comiat, bons desitjos i cadascú a la seva comunitat. -  MSP








No hay comentarios:

Publicar un comentario

Convertir pàgina en PDF