Lligams

Lligams

jueves, 23 de abril de 2015

Visita als col.laboradors de Missions SS. Cors/Procura

Des de l'any 1972 existeixen per la geografia espanyola diversos grups de col·laboradors de Missions Sagrats Cors-Procura que animava i visitava el Pare Agustí Martí. L'equip que treballam a la Procura hem vist la necessitat de visitar-los i agrair-los la seva solidaritat.

En aquest primer viatge he visitat els grups de les ciutats de Jaén i Còrdova. M''ha acompanyat el Pare Dominic Sabio de Ruanda perquè també ell, en nom de la Congregació i d'una manera especial de les delegacions d'Africa i Amèrica Llatina, agrair-lis la seva solidaritat i ajuda econòmica perquè, en gran part, gràcies a la seva solidaritat molts han estat becats i així formar-se com a Missioners dels Sagrats Cors.

Han estat 4 dies d'intensa activitat missionera. Arribàrem a Jaén el dijous dia 16 i donàrem per acaba la nostra tasca el diumenge dia 19 . Per reprendre-la la setmana vinent visitant Alacant, València i Castelló. Esperam que en una altra ocasió puguem visitar els col·laboradors de Madrid. També tenim previst reunir els de Mallorca i compartir amb ells l'alegria de l'ordenació del Pare Hippolyte Voka de la República democràtica del Congo.

A Jaén ens esperàvem un grup d'unes vint persones inquietes de saber de les Missions. També desitjoses de saber de la salut del Pare Agustí de qui guarden tan bon record i els uneix una gran amistat.

El grup està format per persones d'una certa edat . No obstant això, tenen interès en transmetre a les "noves generacions", es a dir, els fills i filles, nets i netes el compromís de continuar col·laborant amb la Procura de Missions.

A la reunió poguérem presentar la nova imatge de la Procura que ara no sols té la tasca d'ajudar a Rwanda, sinó que la seva solidaritat s'ha ampliada a altres països a on treballa la Congregació: Camerun, Argentina i Santo Domingo. També presentàrem els projectes que actualment dur a terma.

Després de la reunió li seguí la celebració de l'Eucaristia a on poguérem pregar pels difunts col·laboradors i agrair a Déu la possibilitat de continuar ajudant als que necessiten i esperen la nostra ajuda. I com no podia ser d'altre manera, la trobada acabà amb un sopar de germanor a on poguérem gaudir de la saborosa i rica cuina andalusa

El divendres dia 17, a primera hora del matí, partírem cap a Còrdova a on ens esperava la família del que fou l'ànima dels grups d'Andalusia, el Sr Rafael Agüera, que morí fa uns quatre anys i que sàviament la seva esposa continua l'animació.

A Còrdova visitàrem un grup de joves que es preparen per la confirmació. La trobada l'organitzà el net del Sr Rafael en el col·legi de les Salesianes. Amb els participants poguérem compatir la tasca missionera que dur a terma la Congregació a Africa i Amèrica Llatina. Convidàrem els presents a col·laborar amb alguna institució que ajuda als més necessitats; la Procura de Missions, podria ser una d'aquestes institucions possibles...
El dissabte 18 al matí poguérem fer una visita cultural a la ciutat que ens sorprengué per la seva bellesa i la seva història.

A la tarda ens reunirem amb el grup. La Senyora Eloïsa, esposa del S Rafael, convocà els participants disponibles i novament agraïrem l'esforç i la col·laboració de tants d'anys. Observàrem que és un grup prou compromès i que la petjada del Senyor Rafael Agüera els ha marcat profundament. Sembla que alguns dels fills seguiran la tasca del seu pare i també de la mare quan ella no pugui continuar. 

Hem de confessar que ens ha commogut veure l'esperit de col·laboració, d'ajuda i de fidelitat d'aquests grups que, més enllà de la manca de contacte i de relació durant uns quants anys, han continuat amb el seu compromís solidari amb la Procura de Missions.

Continuarem la nostra "peregrinació missionera" visitant els grups de la zona de Llevant per agrair-lis la seva ajuda i informar-lis de la tasca de la Procura de Missions.                                                Atentament, Miquel Mascaró

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Convertir pàgina en PDF