Lligams

Lligams

sábado, 3 de enero de 2015

Sortida lúdica


Dia 2 de gener estava programat perquè els membres de la Delegació de Mallorca tenguessin la sortida lúdica habitual després de celebrar el Nadal. La majoria de la gent fa les reunions de familiars i amics —reunions acompanyades de saboroses manejades— abans de Nadal. Els congregants, en canvi, ja sigui per la feina que comporta preparar les funcions nadalenques o per altres motius, el fe és que les trobades són passat Nadal i cap d’any.

La cita tingué lloc a l’ermita de Sta. Catalina d’Alexandria. Està ubicada en el cim d’un turó i es necessita ferma voluntat per a pujar-hi. En cotxe també s’hi pot anar, però ho desaconsellen els senyals de tràfic. Aquest oratori o ermita fou construït el segle XIII i destruït en un atac pirata el 1542. Vuit anys més tard es reconstruí. Durant anys va ser el lloc més important de peregrinació per als sollerics. 
Ermita de Sta. Catalina d'Alexandria a un turó
de Sóller, amb una gran vista sobre el mar
Els darrers anys ha hostejat per breu durada un museu del mar. Un treballador de l’ajuntament va tenir l’atenció d’obrir-nos les portes. Els elements que el conformen estan molt ben presentats. Es veu que l’ajuntament s’hi va gastar molts doblers. Ara, va durar poc temps com a museu perquè les despeses superaven en molt els ingressos. Molt pocs el visitaven. Cosa ben previsible, però ja se sap que no hi entenen massa de màrqueting les institucions oficials, això quan no hi ha interessos i comissions pel mig que també poden ser raons poderoses a l’hora de construir. El P. Josep Amengual féu algunes explicacions sobre la historia del lloc. 

Segona etapa, cita en la biblioteca del convent on té la seu el Col·legi dels SSS. Cors i l’Església que seguim dirigint els missioners. Conversàrem sobre temes diversos. Uns més locals: necessitat de que algú més s’afegesqui a l’atenció pastoral del convent i tengui qualitats per fer de pont amb el col·legi. El nou blog de la Delegació de Mallorca «Lligams» del que el qui escriu aquestes ratlles n’assumeix la feina tot i sabent que els lectors són escassos i la indiferència guanya terreny. També es posà sobre la taula la necessitat de convidar laics coneguts i gent que treballa amb nosaltres per tal d'oferir-li participar del nostre carisma. Temes d’àmbit més ample foren la mort sobtada del prevere camerunès Samuel Onana, el tancament de la casa de Roma i altres d'espontanis.

11 dels congregants participants. Hi falta
el P. Ricard Janer i el fotógraf Manuel Soler
La tercera etapa ens dugué al restaurant «La Teulera». Dinar animat, amb comentaris tan aviat laxes com més punyents. Bon material per menjar i beure damunt la taula. I el desig de que l’any 2015 la gent que ho passa més malament pugui sortir de la crisi. Tot i que, segons el partit al govern, ja no cal desitjar-ho perquè és un fet assolit. El voluntarisme dels antics autors ascètics més cèlebres es revesteix amb indumentària laica en alguns polítics d’avui dia. MSP

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Convertir pàgina en PDF