Lligams

Lligams

martes, 7 de julio de 2015

Reunió internacional a Lluc i Artajona (Navarra)

Durant la segona meitat del mes de juny i la primera setmana de juliol tres esdeveniments importants han marcat l'activitat missionera de la Congregació.

El primer fou del 15 al 19 de juny al santuari de Lluc. S'aprofità per avaluar els acords capitulars, la formació dels nous missioners, així com també  la tasca de la Fundació Concòrdia i la  de Missions Sagrats Cors-Procura. Foren cinc dies  d'intensa feina d'avaluació i planificació.

La segona activitat es feu a Artajona (Navarra) del 21 al 28  de juny. Aquesta activitat fou animada per la Germana Viviana Aróstegui d'Argentina. Ella amb la saviesa de la seva tasca com a Superiora General de la seva congregació ens introduí en la dinàmica del que suposa animar. L'animació és una de les tasques principals del Visitador General i del seu equip. Per això se'n volgué fer-ne un projecte que orientarà la seva feina com equip general d'animació general, conegut amb el nom d'EAG.


També es revisà l'activitat i la dinàmica missionera de les sis delegacions que formen la Congregació. Els seus representants vinguts de Ruanda, Santo Domingo, Camerun, Argentina, la Península i Mallorca exposaren com en les seves respectives delegacions s'havien acollits els acords del darrer capítol general. Fou un bon moment per compartir les fragilitats i les potencialitats de les comunitats així com també aquelles coses que són motiu d'esperança per la congregació.

Més enllà de les llargues hores de reunions es pogué experimentar la intensa vida missionera de la Congregació. També com l'esperit del Pare Joaquim Rosselló continua present en l'Església així com també el seu carisma missioner. Els seus fills avui ens sentim atrets pel seu testament espiritual i pels seus desitjos missioners de "calar foc per tota la terra".


Finalment la tercera activitat congregacional es realitzar també al pintoresc poble d' Artajona del 29 de Juny al 3 de Juliol amb la tradicional Setmana d' Artajona. El tema d'aquest any fou el de la Missió Compartida. S'hi feren present representats de les diverses comunitats de Mallorca i de la Península a més a més d'alguns col·laboradors de Concòrdia i Procura. Tots els participants quedaren molt satisfets pel bon clima de fraternitat, de diàleg i de pregària.

Desitjam que el significatiu aniversari dels 125 anys de la fundació de la Congregació que serà el dia 17 d'agost ens esperoni  a tots a continuar treballar junts.   Miquel Mascaró


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Convertir pàgina en PDF