Lligams

Lligams

sábado, 30 de noviembre de 2019

CRÒNIQUES DE L'ERMITA DE SANT HONORAT (3)




NOVEMBRE, 2019 


Del LLIBRE DE VISITES: “Hier ist wirklich ein Ort der Ruhe”.- “Ein Ort an dem wir die Stille hören konnten”.- “Bello Rincón de paz y silencio. Y que por siempre lo sea”.- “M’agrada perquè és un lloc de silenci i meditació obert a tothom”.- “Ein schöner Platz, mit einer besonderen Ausstrahlung”.- “Liebe Kirche, ich wünshe dir noch ein schönes leben”.- “Gracias por este lugar maravilloso, tan tranquilo”.- “Gràcies un cop més per acollir-me a Sant Honorat”.- “Un sitio mágico. Vela por todos”.

Divendres, 1. Tots Sants, que celebram repartits d’aquesta manera: P. Olivier a l’Ermita (venen les famílies del P. Pere Riera, de don Sebastià Gayà i altres). P. Jaume, a Montuïri i al Santuari de Consolació de sant Joan. P. Miquel, missa amb comunió de la nina d’un benefactor de la Procura al santuari de la Bonanova i a la parròquia de Randa.- Vé a passar un dia i a pernoctar amb nosaltres la senyora Catalina Riera Monjo, una vidua de Manacor. Queda encantada, però no allarga l’estància per falta de salut.

Dissabte, 2. P. Miquel ha convidat Joan Company, director de la Coral Universitària (11 corals) i la seva dona Dolors a passar aquí el cap de setmana. També ha pujat Maria Cristina Corbera, catalana nascuda a la ciutat comtal que es defineix “ciutadana del món, que estarà aquí fins al divendres en reflexió i pregària. Dinam tots plegats.- El capvespre l’amiga Marga Miró, de Manacor, acompanya al P. Joan Arbona, des de la seva residència de Ciutat, que quedarà a la seva antiga comunitat fins a dilluns de capvespre.- Amb el sopar entra el grup d’Antje Reuter (9 persones) fins al dia 8, després de berenar. Es reuniran a la Sala de Meditació, i supòs que el tema també és el ioga.- Avui el P. Olivier ha baixat a celebrar la missa de Randa.


Diumenge,3. El P. Olivier concelebra a la missa de Montuïri, on el bisbe Sebastià el presenta com a  vicari de mossèn Antoni Riutord . El P. Miquel celebra a l’Ermita i cuina. 

El P. Jaume baixa a Palma, com cada diumenge, i celebra a la nostra església, però aquesta vegada amb la finalitat de què el Dr. Àngel Escribano l’operi d’una cataracta a un ull. Li fan el dilluns 4 i queda a la comunitat de Palma mentre no pugui conduir i on serà ben atès pel nostre personal.

Dimecres, 6. El P. Jaume, acompanyat del P. Toni Vallcaneras, van a la seu de l’UIB a Sa Riera per assistir a una reunió amb un grupet de Testimonis de l’Amazonia (2 indígenes brasilenys, un missioner laic mallorquí i una missionera espanyola del Verbum Dei). Venen del Sínode Amazònic que s’ha celebrat a Roma, i donen un testimoni directe i punyent de la realitat. Tan desconeguda per nosaltres, d’aquell pulmó del món i dels interessos contraris que l’estan ofegant. No es fa tipus conferència, sinó a partir de la compartir les experiències vitals. Ens fan participar d’un ritus de purificació, beure una copa de comunió i ens regalen tres llavors, com a "coquitos", per a sembrar (una per la Mare Terra, una segona pels ancestres i una tercera per a nosaltres).



Dijous, 7 El P. Miquel parteix cap a Galícia per uns dies de vacances. Ho ha fet coincidir amb el 25è aniversari d’una missió que predicà a Lago i a Valdovigo ( Coruña) i aprofiten per a refrescar-la un poc amb una commemoració.

             Del LLIBRE DE VISITES: "Agradezco a Sant Honorat todo lo sanado y liberado               aquí y ahora y siempre".

Divendres, 8 Aquest cap de setmana tenim dos grups fins al diumenge que ve: El de Paula Cantallops (17 persones) i Juan de Frutos (8 persones).

Diumenge, 10. El P. Olivier diu que ha corregut una marató. Ha celebrat les misses de Randa, de l’Ermita i de Montuïri. Essent així que encara no té el carnet, l’ha acompanyat na Cristina. Al dinar s’han sumat n’Aina Servera i n’Antònia Obrador (del grup de voluntàries), juntament amb una neboda de la nostra antiga cuinera.

Dimecres, 13. El P. Jaume ha fet un parell de visites al metge, que el troba millor. Ahir participà al Consell de la Delegació, on es prepara el Capítol General, i avui al claustre de professors del CETEM i ISUCIR.

Dijous, 14. Avui torna a Sant Honorat de bon matí. El temps és molt dolent i des de Llucmajor ja el reb una bufanda de boira. A l’ Ermita hi troba el P. Olivier, que s’ha fet càrrec de tot en aquest temps, i na Cristina, que li ha estat de bona ajuda.- Al vespre arriba en Ceferino López amb la seva amiga Cristina Serrano, des de Múrcia. Podem celebrar una missa ben familiar en torn de la foganya de la sala de comunitat.

Divendres, 15. Avui surt el sol després d’un dia molt dolent de boira, aigua i vent. Maria Gener acompanya un grupet de 23 alumnes del col·legi Madre Alberta, els dirigeix una sessió de meditació fins al dinar. Mengen amb nosaltres na Maria i na Susana, una amiga jova que l’acompanya donant un testimoni cristià.- Na Linda està de baixa per malaltia i n’Olivier s’encarrega del dinar.- Al vespre entra el grup de Mindfulness de n’Eli (Eliana Mercadal) fins al diumenge després de dinar (24 pers.). Es reuneixen a la Sala de Meditació en un clima de silenci.- El P. Miquel ya és a Madrid on es reunirà amb els delegats de la Fundació Concòrdia Solidària.

Del LLIBRE DE VISITES: “Hemos experimentado un contacto con la naturaleza que nos ha trasmitido una paz interior y una tranquilidad inolvidable”.- “Nuestra clase se ha sentido tranquila durante las actividades que hemos realizado, gracias a la paz que transmite este lugar. Es un lugar precioso con vistes espectaculares y un increïble contacto que hemos tenido con la naturaleza”.- “Caminant en silenci, tot sol, les meves passes m’han portat fins aquí. Una aturada en el camí. Emprenc el camí del perdó, per aprendre a perdonar i  a ser perdonat, a estimar i a ser estimat”.

Dissabte, 16. Venen a donar una mà a la cuina, preparant una bona paella, els voluntaris Paula i Eduardo amb els seus oncles Xisca i Ramon. Per les misses del vespre, na Cristina Corbera baixa al P. Olivier a la parròquia de Randa i en Ceferino i la seva amiga Cristina acompanyen al P. Jaume a Montuïri, que encara no pot conduir de nit a causa de l’operació, mentre plou.


Diumenge, 17.En Ceferino, que havia freqüentat i residit en aquest casa des de l’any 2002, amb els PP. Daniel i Miquel, s’acomiada de nosaltres per tornar a Múrcia. Avui la seva amiga Cristina, que vengué amb ell, ha volgut ajudar preparant un plat. Celebren les misses a l’Ermita el P. Olivier i el P. Jaume a Montuïri. A les 4 del capvestre aquest els acompanya a l’aeroport.

Dimarts, 19. Torna Maria Gener per a continuar passant els sis cursos del col·legi
Madre Alberta, de la Puresa. Avui vespre torna el P. Miquel, i, amb el P. Olivier van a Montuïri per a programar la tasca parroquial. En acabar, aquest darrer se’n va cap a Palma, amb el diaca Juan Carlos, per renovar els papers de la residència i del bisbat.

Del LLIBRE DE VISITES: “Esta excursión ha sido muy especial, diferente, espiritual. Nos hemos relajado, hemos convivido con la naturaleza y nos ha gustado mucho escuchar las experiencias de Susana. Hemos podido encontrar-nos a nosotros mismos. Muchas gracias”.- “Queremos dar las gracias por esta experiència y por todo lo que hemos pasado. Estas horas nos acompañarán siempre”.

Dimecres, 20. Avui ens deixa na Cristina Corbera (catalana i ciutadana universal, com es defineix ella mateixa), després de passar algunes setmanes amb nosaltres i ser de bona ajuda sobretot el temps en què el P. Olivier quedà totsol.- Posam una caldera nova per encalentir l’aigua.

Del LLIBRE DE VISITES: “Il gruppo De Colores Cursillo 75 vengono qui per ammirare la bellezza della creazione di Dio”.- “Ayúdanos y bendícenos con Cursillos en Ecuador. Que se siga difundiendo el carisma que fue inspirado a Eduardo Bonnín”.- “Hemos venido de Puerto Rico a conocer donde se iniciaron los Cursillos de Cristiandad. Lo hicimos en 1965”.

Dijous, 21. Els PP. Jaume i Olivier assisteix a la reunió de l’Arxiprestat que es fa a Montision de Porrers.- El P. Miquel queda a la casa, i atén el curs del col·legi Madre Alberta que puja amb na Maria Gener i na Susana, a Miquel Palou que puja per a fer feina a la biblioteca i en Felip Llull, que vé a reparar una tuberia espenyada.- El decapvespre tenim una llarga reunió comunitària.

Divendres, 22. Avui dinen amb nosaltres els dos coordinadors Carles Panadés i Josep (19) que impartiran el taller “Despertant a s’essència” (xx persones, meitat homes i meitat dones, de 20 a 40 anys). Fa molt mal temps de boira, vent, pluja i fred.- En canvi, el que havien de dirigir M. Mascaró i Carmen Duque sobre “Introducció a la meditació profunda” s’ha hagut de suprimir perquè només quedaven quatre inscrits.- Pugen a ajudar aquest cap de setmana els voluntaris Jaume Tornil i Maria Àngels, els quals comparteixen amb nosaltres la celebració de l’eucaristia .

Dissabte, 23. Paula Cantallops i Eduardo Caselles segueixen el seu curs de Introducció a la meditació i a la interioritat, amb el tema segon “El silenci” (30 persones), a la Sala Ramon Llull . També hi participa en Pere Cases, un jove barceloní resident a Mallorca, que ha pujat per passar aquí aquest cap de setmana.

Diumenge, 24. En José Luis de Juan, que ha participat en el taller, queda amb nosaltres a l’ermita fins a dijous dematí. És un funcionari públic, novel·lista i poeta.- També ve en  Tomeu Artigues amb el seu grup de zen (23) a passar una jornada.  

Dilluns, 25. Avui puja el P. Antonio Fernández, administrador general, per a tenir una reunió amb la cuinera Linda. Vé na Miriam Nyamam, germana d’una amiga camerunesa del P. Olivier, que estudia i fa feina a Alemanya i té necessitat d’un poc de repòs i tranquil·litat. Estarà fins dijous.

Dimecres, 28. A l’eucaristia del vespre, celebrada en torn de la camilla i davant la foganya de la comunitat, ens reunim els quatre que som a l’ermita: PP. Olivier i Jaume, visitants José L. I Miriam. Festa del beat Ramon Llull, que recordam amb la frase: “Si no ens entenem per llenguatge, entenem-nos pe amor”.

Dijous, 29. Pugen na Maria Gener i na Susana per a reunir-se amb el darrer curs del col·legi Madre Alberta. Hauran passat els 6 cursos.- N’Olivier baixa a Palma amb na Miriam. En Miquel va al santuari de Sant Salvador de Felanitx per a participar en una jornada de responsables de santuaris. En Miquel Palou també ve per fer feina voluntària organitzant la biblioteca.

Del LLIBRE DE VISITES: “Una experiencia maravillosa, gracias por compartir                                           vuestra sabiduría. ¡Gracias!”.


Divendres, 30. Avui comença un recés espiritual important a la nostra Casa d’Espiritualitat, dirigit pel conegut jesuïta Xavier Melloni. Ens seiem amb ell a la taula per dinar, que ve acompanyat dels doctors Juan Sarmentero i Benito. S’han apuntat 30 persones, i hem hagut de posar límit a les inscripcions sol·licitades. Es diu: “Experimentar el silenci per reconfortar l’ànima”, en silenci rigorós, fins diumenge després de dinar. Bona manera de començar l'Advent!


Jaume Reynés, MSSCC




                                  

           
           

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Convertir pàgina en PDF