Lligams

Lligams

jueves, 31 de octubre de 2019

   CRÒNIQUES DE L’ERMITA DE SANT HONORAT
            octubre 2019


Benvolguts amics i amigues, envia’m un segon comunicat amb notícia de les activitats desenvolupades a la nostra Ermita durant el mes d’octubre. Ja sabreu que el papa Francesc volgué dedicar-lo de manera extraordinària a la missió que es deriva del baptisme cristià.

Dimarts, 1. S’afegeix un segon grup d’Alex Plessl amb un Coaching col·laboratiu que segueix un mètode finlandès anomenat “Time Academy”. Estaran fins dia 4       (16 participants), i es reuniran a la Sala Ramon Llull. El P. Jaume torna de Palma i l’oculista li ha dit que s’ha d’operar de cataractes. N’Olivier s’examinà ahir per a treure el ditxós carnet de conduir, però, dissortadament, encara sense èxit.

Dijous, 3 Visita d’un grup de “cursillistas de cristiandad”.

Divendres, 4. Torna la pastora de l’Església luterana per a celebrar un bateig a l’Ermita.- Parteixen els participants dels dos cursos. A l’hora de sopar en comença un de nou, coordinat per Monika Striber i Nicole, amb 8 participants. L’objectiu és: Obrir el cor, amb meditació, exercicis de relaxació i un menú purificador basat en arròs integral, 8 llimones diàries, fruits secs, etc. Durarà del 4 al 11; es reuniran a la Sala de Meditació i a la Sala Ramon Llull. 


Dissabte, 5. El P. Lotele convida a dos bons amics algaidins, participants de la nostra missa dominical (Pedro Fullana, de Sa torre, i Jaume Sastre, “Blaiet”, també anomenat “S’ermità”), que pugen a fer una bona neteja a la llenyera que hi ha devora l’ermita del beat Palau per a transformar-la en el segon garatge de la casa, on poguem guardar els tres cotxes amb més condicions.-         

Paula Cantallops i Eduardo Caselles dirigeixen la primera trobada del curs sobre Introducció a la Meditació i a la Interioritat (IMI), a la Sala Ramon Llull.- 

Pugen les Germanes Adoratrius per a fer el seu recés comunitari (es troben a la Sala de la Fundació). El P. Miquel els acompanya amb  una xerrada i l’eucaristia.-  amb la comunitat, juntament amb na Paula i n’Eduardo i n’Aina Servera, que ve de Manacor per acabar d’enllestir lo que demà es durà a vendre a la Fira Dolça d’Esporles a favor d’una comunitat pobre argentina.- Misses: El P. Jaume celebra a Randa i el P. Miquel a Montuïri.

Diumenge, 6. El P. Miquel parteix a les 6 del matí cap a la Fira d’Esporles. D’allà ens envia uns vídeos i un comentari: “No hem venut tot lo que desitjàvem, malgrat tot ha anat bé”.- El capvespre parteix cap a València, fins dimecres 9. Amb motiu del  Mes Missioner, farà algunes activitats al col·legi Sant Pere Pasqual, i a la Fundació Concòrdia de la parròquia Sant Pere Pasqual i del barri de Natzaret.- El P. Olivier presideix l’eucaristia de l’ermita que reuneix un grupet de gent feel. Avui l’ha acompanyada un grupet musical multinacional que sembla ve una vegada a l’any. En acabar, sempre se’ls convida a passar al menjador de la comunitat per a prendre un cafè i alguns dolços que duen els mateixos participants, mentre es conversa del món i la bolla.

 

El P. Jaume celebra els diumenges, a les 19:00h, a l’església dels Sagrats Cors de Ciutat.

Dilluns, 7. El P. Jaume comença les classes sobre l’Evangeli de Mc al Centre d’Estudis Teològics de Mallorca (CETEM). Enguany té 5 alumnes: Un romanès, un colombià, un de Guinea Equatorial, un alemany i un mallorquí. És un bon exponent de la Mallorca pluriètnica d’avui en dia! El vespre assisteix a la inauguració del curs, amb eucaristia presidida pel bisbe i lectio inaugural.- Hem penjat aquestes “Cròniques de l’Ermita de Sant Honorat” al Butlletí LLIGAMS (Medi de comunicació de la Delegació de Mallorca), que es pot llegir a la www.msscc.es. Ha suscitat un parell de comentaris: De Lucrecia Campo (LM argentina), Simón Valdez (missioner nostre responsable del nou teologat de Zamengoé) i Francisco Javier Oviedo (antic missioner nostre a Rwanda i República Dominicana). Aquest darrer ens diu: “Moltes gràcies i enhorabona! Veig que sou molt emprenedors i que teniu un programa fantàstic”.

Dijous, 10. Ahir vespres, després de les 22:00h, tornà el P. Miquel del seu periple missioner i solidari per València. Avui asseim a la nostra taula mossèn Vicenç Miró i el seu amic Ferran, català que viu a Galícia i que té inquietuds ermitanes.

Divendres 11, Parteixen els participants del curs i, a l’hora de sopar, en comença un altre coordinat per la senyora Jan Lacey  (16 persones) fins el diumenge després de dinar. Temàtica: Ioga.- En Jaume Tornil i la seva esposa Àngels pugen per ajudar aquest cap de setmana.

Dissabte, 12. Trobada amb una dotzena de voluntaris de Sant Honorat. La nostra comunitat es reuneix a la Sala de la Fundació amb la parella Jaume Tornil i Àngels Gensana, de Barcelona,  Mª del Pilar Martín Colomar, de València, María Rosa Gordillo Valdez, de Córdoba, Argentina, Miquel Palou Bosch, de Palma, Antonia Obrador Barceló, de Cas Concos, Aina Servera Rigo, de Manacor, Clara Ruiz, de Madrid, Carmen Duque, de Colòmbia,  i l’altra matrimoni format per Eduardo Caselles (Alacant) i Paula Cantallops (Palma). També comptam amb Juan Nelson, el qual envia un washapp demanant disculpes. El P. Olivier dirigeix l’oració inicial. El P. Miquel coordina dues hores de diàleg, explicant quines motivacions els tenen “enganxats” a l’Ermita i com podríem organitzar millor el voluntariat. El P. Jaume, darrer arribat,  es presenta al grup i explica quina és l’oferta de formació que pot oferir la comunitat. Quedam que mensualment enviarem a) les Cròniques de l’Ermita de Sant Honorat, b) Un tema de formació espiritual que aquest mes serà  el Quadern de Sant Honorat nº 2 sobre la Santíssima Trinitat, c) La programació del mes següent, destacant les necessitats d’ajuda que tenim perquè els voluntaris i les voluntàries puguin definir les seves aportacions. En Miquel Palou s’ofereix a transmetre aquestes comunicacions. Tots tendrem cura de mantenir la motivació amb algunes trobades compartides.



 Acabam degustant un bon arròs brut pobler, preparat pel P. Miquel, i les postres aportades pels participants, dins un clima d’alegre fraternitat i sororitat. Essent així que na Linda (la cuinera) ha aprofitat el pont de cap de setmana per viatjar al nord i na Margalida (de neteja) està de baixa, na Paula s’ofereix a donar una mà dilluns dematí.- P. Jaume celebra a Randa i P. Miquel a Montuïri.

Diumenge, 13. Avui dina amb nosaltres Juan Nelson Galván, que ahir no pogué assistir a la trobada de voluntaris.

Dilluns, 14. Entre ahir capvespre i avui dematí se’n van els participants del curs.- Avui vespre en comença un altre (17) coordinat per Ute Welteroth, del 14 al 20 sobre el tema “Karma Ioga”.

Dimarts, 15. El P. Miquel torna sortir cap a Madrid i Barcelona en promoció del Mes Missioner. Es reunirà amb els grups de Concòrdia Solidària i amb els alumnes dels nostres col·legis.     També recollirà el certificat del màster que ha cursat a ESADE (Business School) de Madrid sobre Direcció i Gestió d’Organitzacions no Governamentals (DGONG).

Dimecres, 16. Avui capvespre rebem n’Aina Servera, per fer algunes tasques de voluntària, i la senyora Martina Bley, coordinadora dels grups que solen venir amb el dr. Shidecrisna, per a descansar a la nostra ermita fins al dia 24.

Dijous, 17. El P. Jaume participa a la reunió que el bisbe ha convocat a Pina amb tres del arxiprestats de la diòcesi per a presentar-los la carta pastoral que ha escrit  “Batiats, Confirmats i Enviats” (Introducció i 1ª Part).

Divendres, 18. N’Aina s’ha quedat fins avui per acompanyar al P. Jaume que estava tot sol. Tornen pujar Jaume Tornil i Àngels per ajudar fins el diumenge capvespre.

Diumenge, 20. Se’n van els participant del taller d’Ute. El P.  Miquel els escriu una carteta d’agraïment per la seva bona col·laboració. Dinen aquí els dos PP. Jaume i Olivier, na Martina, el matrimoni Tornil Genana i una amiga d’ells.


Dimarts, 22. Molta boira, vent, pluja: alerta taronja pel mal temps. Com diuen avui, una DANA (depressió d’altura, gota freda) sobre el mediterrani. Cal suspendre una visita del col·legi Madre Alberta, emparaulada amb Maria Gener.

Dimecres, 23. Maria Gener puja amb un grupet del Projecte Home, als que dirigeix una activitat durant unes dues hores, a la Sala de Meditació. El P. Miquel torna avui vespre del seu periple apostòlic per la península.

Dijous, 24. El P. Miquel reb i acompanya una visita de “Cursillistas de Cristiandad” (una vuitantena, entre sacerdots i laics, de diferents nacionalitats) que venen a conèixer el lloc on es celebrà el primer Curset oficial. S’han reunit amb motiu d’un Congrés Mundial que comença demà a Palmanova, amb motiu del seu 75è aniversari.

Divendres, 25. Avui, abans de sopar, comença el grup coordinat per Alfredo Arcos, també de practicants de ioga, fins diumenge capvespre. Es reuneixen a les Sales de  Meditació i la de Ramon Llull.- Els PP. Miquel Mascaró i Olivier Lotele participen en el sopar solidari que es fa al restaurant “El Cruce” de Vilafranca. El projecte és diu “Sumando a la mesa familiar”, d’Argentina, i la família Riera Cànaves són els seus principals promotors. S’han reunit un centenar de participants, animats per l’actuació musical del grup “Sa jovenea des Turó”.

Dissabte, 26. Passades les 14:00h el P. Oliver ha celebrat les noces de Joan i Meritxell que duien temps preparant-se per rebre el sagrament, i que formen part del grupet que assisteix a la eucaristia dominical de la nostra ermita.

Dilluns, 28. Amb el sopar comença un nou grup de ioga amb l’alemanya Ute Kaiser, són 9 i estaran aquí fins el dissabte, 2, després de berenar.

Dimarts, 29. Els PP. Miquel i Jaume participen en el consell de la Delegació, a La Real. El P. Olivier també baixa perquè demà, juntament amb el P. Miquel, han d’anar al nostre col·legi dels Sagrats Cors de Sóller per animar la jornada amb els alumnes sobre la intenció missionera del mes d’octubre.
Amb això ens despedim amb una abraçada ben cordial.

Jaume Reynés Matas, MSSCC



                                

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Convertir pàgina en PDF