Lligams

Lligams

jueves, 27 de noviembre de 2014

Tot parlant de la "missió compartida"

FESTA DEL BEAT RAMON LLULL, LAIC CONVERTIT, 

FILÒSOF I TEÒLEG SUPERCREATIU, 

REFORMADOR TOTAL EN NOM DE L’UTOPIA EVANGÈLICA, 

MISSIONER AGOSARAT… I, PROBABLEMENT, MÀRTIR.


Avui, dia 27 de Novembre, festa litúrgica del patriarca mallorquí, ens reunim un grupet de MSSCC a Sant Honorat. Aquesta ermita de la muntanya de Randa, on celebrarem prest el 125 aniversari de la nostra fundació, aureolada amb una tradició ermitana molt antiga, que li ha merescut el nom de “Muntanya mística”.

Venim en pla de compartir la vida i de fer-ne pregària. Només som mitja dotzena perquè cada vegada ens costa més reunir-nos, i parlam de la necessitat de fer un projecte que sigui alhora molt realista i prou engrescador. 

Comentam el tema de la Missió Compartida entre religiosos i laicat, que és la prioritat encomenada pel darrer Capítol General. A la nostra Delegació de Mallorca no podem dir que no hi hagi un grapat de laics ben preparats, que fan feina com a contractats a les gerències i altres càrrecs del Santuari, dels Centres Educatius, de la Procura de Missions i a la Fundació. I comptam amb un voluntariat nombrós i divers, sempre dispost a donar una mà, encara que estigui poc organitzat. 

Què ens faltaria? Fer més camí junts perquè es coneguin els grups que treballen a les diverses obres, s’abeurin a les mateixes aigües fresques de la nostra espiritualitat, es reforcin els llaços familiars dels homes i dones que ens inspiram en el carisma del P. Joaquim Rosselló.
La majoria hem tengut bones experiències de missió compartida. La nostra resposta als reptes del món present es potenciaria. ¿No podríem ara ampliar-ne l’espai, aixemplar-li les ales, prendre més volada? Caldria desclericalitzar el laïcat, ja prou adult per a tenir més veu i gestionar els projectes. Nosaltres, els religiosos, ens hauríem de situar en un segon lloc aglutinador, creadors de comunió, acompanyants del camí.

Demanam al beat Ramon Llull vives espires dels seu tarannà contemplatiu i missioner.                                                              JRM

1 comentario:

  1. No estava gens fora de lloc el comentari escoltat a la reunió de que hem oblidat la dada: la festa del Beat Ramon. Res hem dit sobre ell, una figura gegantina de la literatura catalana i de Mallorca. Apart de ser un personatge de gran envergadura, inquiet i que honra la gent de parla catalana. Als organitzadors els ha passat per alt.
    I posats a esmentar coses que ens passen per alt, crec que també convé indicar que el 125 aniversari de la fundació de la Congregació té un escenari natural: la muntanya de Randa, a S. Honorat. Però hi ha plans de reunir-nos no aquí precisament. Bo seria parlar i consultar aquests assumptes abans de programar-los.

    ResponderEliminar

Convertir pàgina en PDF