Lligams

Lligams

jueves, 9 de abril de 2015

Sortida Pasqual de la Delegació de Mallorca

Dijous, dia 9 d'abril, hi havia programada una sortida lúdica, amb motiu de la Pasqua de Resurrecció, per a tots els congregants de la Delegació de Mallorca. Vàrem ser 13 els qui ens reunírem, però s'ajuntaren també la mare del diaca Hippolite Voka i un prevere del Congo. El motiu, l'ordenació de l'esmentat diaca el proper diumenge dia 12.

No s'havia concretat el pla, tanmateix a partir de les 11:00 començaren a venir els interessats. Atès que no hi havia programació, parlàrem una estona en els bancs de pedra devora el carrer. Després, per grups, uns visitaren el museu d'en Coll Bardolet, altres els jardins del municipi, la casa de la Beata Catalina Thomas, convertida en capella i els carrerons del poble. Fins i tot el cementiri anaren a veure els PP. Vicenç Miró i Manuel Soler. I, a propòsit, val la pena deixar constància de que el P. Vicenç ahir féu l'entrada a Lluc, on ha estat destinat. 
                            

Realment molt típics i originals els carrers empedrats, ornamentats amb flors abundants. El poble, com li escau a una població de la Serra de Tramuntana, exhibeix uns carrers ben empinats, amb pujades i baixades pronunciades. El conjunt li atorga un caràcter propi i el fa mereixedor d'alabances per part dels turistes.  


No oblidàrem comprar les famoses i típiques coques de patata pròpies del lloc. En canvi no trepitjàrem la cartoixa perquè tothom l'havia vista. El palau del Rei Sanç el volíem veure uns quants, però el ticket anava junt amb el de la Cartoixa i ho deixàrem córrer. 


Vistes complementàries de la taula.
Hi falta el fotògraf, P. Manuel Soler
La sortida coincidí amb la predicació del P. J. Amengual d'uns dies d'exercicis a unes monges a Son Roca. Vingué pel dinar i se'n tornà de seguida. Potser aquesta circumstància hi va concórrer a una certa desorganització de la jornada.

Finalment anàrem a dinar a Ca'n Pedro, un cèlebre restaurant de Valldemossa. L'amo era ben conegut per uns quants congregants. Va ser temps enrere president de l'AMIPA del col.legi de Sóller i també va ajudar desinteressadament la ONG Concòrdia de la Congregació. Abans d'acomiadar-nos el P. Josep Amengual, Delegat, dóna unes brevíssimes informacions. Normalment sol allargar-se més, però la taula situada al centre del restaurant no era el millor lloc per aprofundir informacions ni fer comentaris d'alta volada.

Sempre és saludable de veure'ns les cares i comprovar que la salut aguanta. Ens assabentem també de l'estat dels absents. Bones Pasqües! (MSP)

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Convertir pàgina en PDF