Lligams

Lligams

jueves, 6 de agosto de 2015

125 any dels Missioners dels SS, Cors

El 17 d'agost es compleixen 125 anys del naixement de la Congregació de Missioners dels SS. Cors. El seu fundador fou el P. Joaquim Rosselló, una personalitat de gran envergadura en el segle XIX mallorquí.
                                                                                                                                                                Els missioners residents a Mallorca es reparteixen entre la casa fundacional de S. Honorat (Randa), el Santuari de Lluc, el vell monestir de La Real, la casa del Carrer Pau 1-A, en la qual habiten els religiosos majors i malalts i el Col·legi SS. Cors de Sóller.

Celebració del centenari dela Congregació a S. Honorat
Els congregants són conscients de les mancances existents en la marxa de l'Institut, però també es disposen a formular una plàcida acció de gràcies pels èxits aconseguits al llarg d'aquests 125 anys.

Continuen l'obra del P. Joaquim: religiosos i missioners dels Cors de Jesús i Maria. Un títol que atorga color i concreció al seu estil de vida. Un estil que prefereix l'abraçada al rebuig i el diàleg a la condemna. Un tarannà que predica amb especial complaença els trets d'amor, proximitat i perdó de l'evangeli.

Al llarg d'aquests anys ha esdevingut que quatre dels seus membres caigueren abatuts pels trets en aquella bogeria col·lectiva que va ser la guerra civil de l'any 1936. Un indici que la seva opció va més enllà de les paraules i no manca de credibilitat.

D'entre els seus membres uns s'han traslladat a les terres fredes i desplaents de la Patagònia, altres han exercit la seva missió a les terres càlides del Carib. Uns i altres no volen viure l'espiritualitat del cor en un racó i en exclusiva, sinó caminar agafats de la mà amb els qui volen compartir els seus valors. Així han anat conformant petits grups de Laics Missioners aquí i allà comparteixen l'espiritualitat i també l'amistat.

S. Honorat a la muntanya de Randa, bressol on nasqué la Congregació
Els Missioners —preveres i laics— es defineixen com a servidors del Traspassat en els traspassats, és a dir, volen consolar els afligits, curar els ferits, alliberar els oprimits, defensar la vida on estigui amenaçada, evangelitzar els pobres.

Per organitzar les ajudes la Congregació disposa de l'instrument que és la Fundació Concòrdia. Una organització sense ànim de lucre, amb la finalitat de lluitar per un desenvolupament integral de les poblacions més desfavorides on hi és present la Congregació (Llatinoamèrica, Àfrica i Espanya).

Cent vint anys: una xifra rotunda que convida a donar gràcies i a atalaiar l'horitzó per seguir el camí sense defallir. Malgrat les crisis, la globalització, el laïcisme i altres inconvenients.
Manuel Soler Palà, msscc

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Convertir pàgina en PDF